معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 38 میلیارد تومان تسهیلات برای بازسازی مناطق زلزلهزده پرداخت میشود، گفت: 16 میلیارد تومان هم برای بازسازی به بنیاد مسکن کمک میشود.
«محمود میری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی سیستان و بلوچستان، در خصوص میزان خسارت برآورد شده زلزلهی سراوان، اظهار کرد: در این زمین لرزه به 1253 خانه شهری و روستایی خسارت وارد شد، این خسارت شامل تخریب دیوار و ترکخوردگی است.
وی در پاسخ به این پرسش که برآورد ریالی خسارت(دولتی و غیر دولتی) این زمین لرزه چقدر بوده است؟ گفت: خسارت به 2253 خانه بود و همهی اینها بر روی نقشه پیاده و به کمیسیون عمران مجلس ارائه شد، گزارشی هم به رییس سازمان مدیریت بحران و هیئت وزیران ارسال شده است.
دبیر ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با اعلام توافق اولیه برای جبران خسارتهای این زمینلرزه، تصریح کرد: برای پرداخت تسهیلات برای ساخت 1000 واحد شهری و روستایی و تعمیر 500 واحد در این مناطق توافق اولیه انجام شده است.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان میزان تسهیلات ساخت برای هر واحد مسکونی در مناطق شهری را 20 میلیون تومان برشمرد و افزود: میزان تسهیلات برای ساخت واحدهای مسکونی در مناطق روستایی 15 میلیون تومان، برای تعمیر واحدهای مسکونی و تجاری هم 5 میلیون تومان پیشبینی شده است.
میری تعریف وزارت کشور از پرداخت تسهیلات به زلزلهزدگان سراوان را 38 میلیارد تومان برشمرد و افزود: در راستای بازسازی مناطق زلزلهزده مبلغ 16 میلیارد تومان هم به بنیاد مسکن پرداخت میشود.
وی بیشترین خسارت زلزلهی سراوان را به بخش مسکونی دانست و در خصوص تاثیر این پدیده بر آبهای زیرزمین خاطر نشان کرد: خوشبختانه آبهای زیرزمینی تحت تاثیر قرار نگرفته و مشکل آب وجود ندارد.
دبیر ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان در خصوص نحوهی آمادگی و مقابله با زلزلههای احتمالی بعدی، گفت: آمادگی در برابر زلزله «بازسازی» و «مقاومسازی» است، سهمیهی مقاومسازی واحدهای مسکونی را در سال 90 حدود 8000 واحد و سال 91 هم 9000 واحد بوده است که از طریق بنیاد مسکن در دستور کار بازسازی و مقاومسازی قرار گرفتند.
وی با بلاعوض خواندن بخشی از تسهیلات مقاومسازی، میزان پرداخت تسهیلات در مناطق روستای را 15 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد دانست.
عضو شورای تامین سیستان و بلوچستان در خصوص اختلالات خطوط ارتباط جمعی در ساعت نخست زمین لرزه سراوان، تصریح کرد: هیچ مشکل ارتباطی نداشتیم، اینکه ارتباط قطع شود یا تراکم داشته باشیم اختلال نیست و دو مقولهی جدا از هم است، صرفهی اقتصادی ندارد که برای یک موضوع پهنای باند را اضافه کنیم.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با موفق خواندن اطلاعرسانی به موقع رسانهی ملی و تقدیر از تلاشهای آنان، در خصوص مدیریت صحیح اطلاعرسانی گفت: متاسفانه وقتی زلزله رخ میدهد، همه در صدد کسب اطلاعات هستند، و این موضوع روند اطلاعرسانی را کاهش میدهد چون یکباره حجم ترافیک شبکه زیاد میشود. در واقع باید مردم به رسانه اعتماد کنند.
وی اطلاعرسانی از صدا و سیما را قابل اطمینان برشمرد و تصریح کرد: وقتی از طریق صدا و سیما اطلاعرسانی رسمی میکنیم، باید از اصل و صحت موضوع مطلع شویم، هرچه شنیده میشود را منعکس نمیکنیم سخنان ما به از تایید سه تا چهار منبع رسانهای میشود.
میری با تاکید مجدد بر اینکه ما اختلال تلفنی در هیچ یک از سیستمها به آن معنا که زیرساخت آن خراب باشد، نداشتیم، ادامه داد: مدیریت بحران، بهترین عملکرد را داشت.
رییس کمیته ایمنی و حمل و نقل جاده سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه رسانه باید به مردم آموزش دهد تا در مواقع بحران نباید تجمع کنند، ابراز داشت: مردم اعتماد کنند و اجازه بدهند تا اطلاع رسانی از طریق «تلویزیون» و «رادیو» اعلام شود، وقتی از طریق تلویزیون اعلام میکنیم، کاملاً آن اطلاعات دقیق است برای همین سعی کردیم فقط از طریق رسانه ملی اطلاعرسانی کنیم، رسانه ملی هم به درستی و با بهترین شکل ممکن کار خود را انجام داد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان پیشتر به خبرنگار ایسنا گفته بود: در زلزلهی سراوان 43 میلیارد و 180 میلیون تومان به زیرساختهای 618 روستای 6 شهرستان استان خسارت وارد شده است.
«نصرالله چاری» خسارت ناشی از زلزلهی اخیر را به 37 هزار و 632 خانوار از روستاهای شهرستانهای سراوان، سیب سوران، مهرستان، زاهدان، خاش و سرباز دانست و گفت: 183 هزار و 328 نفر خسارت دیدند.
وی با بیان اینکه 7.489 کیلومتر خطوط انتقال، توزیع و داخلی روستا براثر زلزله به مشکل دچار شده است، ادامه داد: به 55 مخزن سنگی سیمانی ذخیرهی آب، 50 موتورخانه و 54 دهنه چشمه نیز خسارت وارد شده است.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 126 حلقه چاه ریزش کرده است، ادامه داد: به 126 مورد از تجهیزات برقی تامین آب نیز خسارت وارد شده است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان، تعویض 118 مورد تجهیزات برقی و تابوی برق، تعویض 15 مورد پمپ آب داخل چاهی، تنظیم و خارج کردن 65 پمپ آب را بخش از اقدامات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان برشمرد و افزود: آب 16 مخزن سنگی سیمانی معیوب از مدار خارج شده و 39 مورد مخزن هم ترمیم شده است.
چاری آواربرداری از 55 چشمهسار را از دیگر اقدامات این شرکت خواند و افزود: برای آبرسانی به 125 روستای خسارتدیده هم 7 دستگاه تانکر وظیفه انتقال آب شرب را انجام میدهد.
وی ادامه داد: 64 مورد حوادث لولههای انتقال آزبستی، 96 مورد خطوط پلیاتیلن و خارج کردن 12 مورد پمپ از مدار، بخش دیگر اقدامات شرکت است.
عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سه دستگاه آزمایشگاه سیار به منطقه اعزام و حدود 120 روستا خدمات ارائه شده است، گفت: 4910 مورد آزمایشهای آبی برای استفاده از آب بهداشتی انجام شده است.
وی اعتبار فعالیتهای انجام شده را از محل هزینههای جاری شرکت آب و فاضلاب روستایی دانست و گفت: برنامهی شرکت آب و فاضلاب برای جبران خسارت مردم با ارائهی اعتبار مورد نیاز و مستندسازی خسارات به مدیریت بحران استان اعلام شده و به محض تامین، جبران ضرر و زیان از سر گرفته میشود.
دیدگاه جدیدی بگذارید